19 juli 2023

Impact op het veld!

De zomerstop is daar! Sporters kunnen na maanden van topprestaties op de velden gaan herstellen en opladen voor het nieuwe seizoen. Maar dit geldt niet voor de honderden vrijwilligers die elke week weer hard werken om alles op de sportaccommodaties draaiende te houden. Kantines worden opgeknapt, tenues krijgen een grote wasbeurt én de velden worden onderhouden of vervangen.

Steeds meer sportaccommodaties verduurzamen: zonnepanelen worden geïnstalleerd en drinkbekers gerecycled. Maar de meeste impact kunnen sportaccommodaties behalen op de plek waar dat bij een sportvereniging moet gebeuren…. op het veld!

Is uw kunstgrasveld aan het einde van zijn levensduur en dient deze te worden afgevoerd? Dan bieden wij de oplossing waarmee u echt impact maakt en gaat voor duurzaamheid!

Het afvoeren van jouw End-of-Life (EoL) kunstgrasmatten naar GBN AGR garandeert jouw sportclub of gemeente van een transparant, circulair en verantwoordelijk recycling proces.
GBN AGR heeft, als eerste wereldwijd, het unieke kunstgrasrecycling certificaat voor het recycleproces van End-of-Life (EoL) kunstgrasvelden behaald. Met dit certificaat wordt de circulaire verwerking van EoL kunstgrasvelden door GBN AGR gegarandeerd.

Het circulaire proces stopt niet bij de recycling van EoL kunstgrasmatten…dit is pas het begin. Bij GBN AGR vervaardigen wij op dit moment drie circulaire grondstoffen uit EoL kunstgras. Dit zijn Infill zand, Recycled Turf Agglomerate (RTA) en (SBR) rubbergranulaat. Om de levensduur van kunstgrasmatten steeds verder te verlengen dragen wij er ook zorg voor dat onze hoogwaardige, circulaire grondstoffen op verantwoorde manier worden ingezet in de markt en een tweede leven krijgen. Liefst op of rond het sportveld!

Want wist u dat van het circulaire RTA, wat vervaardigd is uit uw EoL kunstgrasmatten weer een picknicktafel voor op het terras bij de kantine kan worden gemaakt? Of dat circulaire SBR-rubbergranulaat weer een rubbertegel kan worden voor in de speeltuin op de sportaccommodatie?

Ook de aanleg van een nieuw kunstgrasveld kan met het gebruik van circulaire grondstoffen. Want waarom zou je primair infill zand aanschaffen als je ook de beschikking hebt over hoogwaardig circulair infill zand dat uit EoL kunstgrasmatten is gewonnen?

Samenwerken met GBN AGR betekent dat je kiest voor impact maken, circulariteit creëren en écht werken aan de toekomst!

100 % circulariteit…. De bal ligt bij u!