13 juli 2021

Oude geluidspanelen RotoSmeets hebben tweede leven gekregen!

In 2019 heeft GBN, samen met Lek Sloopwerken, de oude drukkerij van RotoSmeets aan de Europalaan in Utrecht circulair gesloopt.

Destijds hielden we u al, tijdens de uitvoeringsfase, op de hoogte van de voortgang van dit project.  Een mooi project waarbij verschillende disciplines en expertises van GBN, van circulaire sloop tot sanering,  samen kwamen.

Eén van de producten vrijgekomen bij de circulaire sloop, waren de akoestische panelen die werden gebruikt om het geluid te reduceren in de fabriekshallen. Deze panelen zijn door ons geoogst en in 2019 geleverd aan de duurzame ontmoetingsplan Anne in Utrecht. De geoogste akoestische panelen zijn deels doormidden gezaagd om de huidige panelen te verlengen in de nieuwe situatie. Het bleek dat duct tape niet het houvast boodt. In plaats daarvan zijn oude fietsbanden gebruikt om het geheel veilig bij elkaar te houden. De panelen zijn geleverd aan W/E Adviseurs voor hun nieuwe kantoor in het centrum van Utrecht dat ze zoveel mogelijk circulair willen inrichten.

Een mooi voorbeeld hoe we met partners de ketens sluiten door van oude geluidspanelen weer nieuwe te maken, en dat lokaal!