17 september 2021

Oogsten in Amsterdam

De afgelopen periode is Mining Groep, waar GBN Groep onderdeel van uit maakt, druk bezig geweest met de circulaire sloop van appartementengebouwen in de Jacob Geel buurt in Amsterdam.

Eerst zijn we aan de slag gegaan met de materialen die geschikt zijn voor producthergebruik. Dit zijn materialen die direct inzetbaar zijn in een nieuwe toepassing.

Samen met diverse partners hebben wij onder andere schakelkasten, cv’s, kelderdeuren, wasbakken, toiletten, ensuitedeuren en binnendeuren een tweede leven kunnen geven.

Op dit moment zijn wij bezig met de demontage van het dak. Hierbij worden de dakpannen en de gordingen gedemonteerd. Beide ook mooie materialen die direct geschikt zijn voor producthergebruik.

Na het demonteren van het dak gaan we beginnen met de complete sloop van het pand. De materialen die hierbij geoogst zijn geschikt voor materiaalhergebruik. Denk hierbij aan bakstenen die na recycling weer ingezet kunnen worden als circulaire grondstof voor nieuwe producten.

Heeft in interesse in één van de geoogste materialen? Neem dan voor meer informatie contact op met Harry Hofman via h.hofman@gbn.nl of 06 29 39 89 74.