30 november 2023

Lancering circulaire grondstoffen corridor Utrecht

We zijn verheugd om de lancering van de Circulaire Grondstoffencorridor Utrecht aan te kondigen! In samenwerking met marktpartijen en de gemeente zetten we ons in voor meer hergebruik van materialen in onze stad.

Samen met de initiatiefnemers Gemeente Utrecht, GBN Groep, Hogeschool Utrecht, Woningcorporatie Bo-Ex, Level 5, Adex Groep en Repurpose starten we proefprojecten, waaronder hergebruik van betonelementen op de Ivoordreef en een circulair schoolontwerp in de Cartesiusdriehoek. Ons doel is om hergebruik te bevorderen en de bouwsector duurzamer te maken door praktische uitdagingen aan te pakken in samenwerking met de gehele bouwketen.

Ben jij een partij die wil bijdragen aan meer hergebruik in Utrecht? We zijn nog op zoek naar partners die samen met de gemeente willen werken aan het realiseren van meer hergebruik.

Op 30 November 2023 was de startbijeenkomst voor het externe netwerk in de regio Utrecht. Wil je hier meer informatie over? mail dan naar cgc@utrecht.nl

Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door het EFRO-programma “Kansen voor West III.” Laten we samen streven naar een duurzamere toekomst voor Utrecht!