Wil je impact maken? Dan moet je de handen in één slaan en samenwerken.

27 april 2021

Koningsdag 2021….. de circulaire gedachte achter onze traditie op de Nederlandse Earth Overshoot Day!

Leve de Koning! Het is vandaag Koningsdag, een echte feestdag in Nederland.

Normaal gesproken stromen de straten vol met feestvierende menigtes, doen de kinderen massaal oudhollandse spelletjes en de parken zijn bezaaid met kleedjes vol ‘oude’ spullen. Helaas door COVID-19 zijn we genoodzaakt om deze dag allemaal op een andere manier in te vullen.

Van oudsher horen de vrijmarkten en kleedjesverkoop van tweedehandsspullen bij de traditie van Koningsdag. Ieder jaar gaan mensen massaal hun zolder, kasten en schuren uitruimen om te  bekijken wat zij niet meer gebruiken en wat voor een klein bedrag verkocht kan worden aan iemand anders. De één zijn afval is voor de ander een parel op deze dag.

Deze traditie is in de basis een prachtige circulaire gedachte!

Vandaag is het niet alleen Koningsdag, het is ook de Nederlandse Earth Overshoot Day 2021. Dat betekend dat wij vandaag in ons land al alle grondstoffen die de aarde (in dit geval Nederland) in 1 kalenderjaar kan produceren hebben opgebruikt.  Dit is natuurlijk te vroeg in het jaar, als we in dit tempo doorgaan hebben we dit jaar meer dan 3 aardbollen nodig!

Er is geen planeet B dus de toekomst veranderen we vandaag. Wil je impact maken? Dan moet je de handen in één slaan en samenwerken.

Bij GBN Groep werken wij als impactorganisatie op dagelijkse basis samen met ons team, partners en klanten aan onze missie; Het verbannen van Earth Overshoot Day.  Wij doen dit door materiaalstromen één voor één circulair te maken.

Kan niet bestaat niet bij GBN. Door problemen in de markt te signaleren, innovatieve oplossingen te bedenken en vooral door te doen slagen wij erin om materiaalstromen één voor één circulair te maken.

Werk jij mee aan de oplossing? Samen zorgen we ervoor dat Earth Overshoot Day in 2022 verder terug gedrongen wordt op de kalender.