08 november 2021

Jong geleerd is oud gedaan!

Mining Groep, waar GBN Groep onderdeel van uit maakt, is in de Jacob Geel buurt (Amsterdam-West) een aantal appartementengebouwen circulair aan het slopen. In opdracht van woningcoöperatie de Alliantie voert de Mining Groep de sloop op de meest duurzame manier uit.

Een circulaire economie, dat moet het nieuwe normaal worden en is onmisbaar voor de toekomst. In het kader ‘Jong geleerd is oud gedaan’ heeft de Mining Groep een rondleiding gegeven aan zo’n 50 leerlingen uit  groep 7 en 8 van de Huizingaschool in Amsterdam.

De Huizingaschool staat tegenover de slooplocatie dus de leerlingen zien dagelijks alle activiteiten om de 146 woningen, 3 bedrijfsruimten en 10 garageboxen circulair te slopen.

De rondleiding is niet alleen heel erg leuk voor de leerlingen maar ook heel leerzaam.

“En die sloop, die is heel bijzonder,” legde Richard Kippersluis (Directeur Mining Groep) de leerlingen uit. “Bijna alles wat we uit de woningen en gebouwen halen, wordt hergebruikt. In de nieuwbouw die er straks komt, maar ook in andere huizen. Circulair slopen noem je dat.” Razend interessant vonden de kinderen het. Een aantal wees hun oude woning aan. “Kijk, daar bovenin woonde ik. Nu woon ik daar.” Het meisje wijst naar de gerenoveerde Hemsterhuisflat van de Alliantie, aan het einde van de straat. “Véél mooier en véél groter!” zegt ze trots.

De toekomst heeft vandaag een kijkje genomen op de locatie. Door bewustwording en onder de aandacht brengen bij kinderen van deze mogelijkheden en werkwijze komen we steeds dichter bij het normaliseren van een circulaire economie.

De toekomst veranderen we vandaag!