29 januari 2024

Ik ben GBN | Bente Kamp

Stel je zelf even voor.

Hallo allemaal! Ik ben Bente, en al ruim 2 jaar werkzaam bij GBN als circulariteitsadviseur. Deze functie valt onder GBN Advies, wat een relatief nieuw team is binnen GBN.

Hoe maak jij impact?

Bij GBN werk ik aan de transitie naar een duurzame(re) toekomst. Specifiek richt ik mij op circulaire materialen en ketensamenwerking, en adviseer ik verschillende marktpartijen en overheidsinstanties over de implementatie hiervan in de bouw en infra. Concreet doe ik dit door materialen die vrijkomen bij de sloop van bv. een gebouw of viaduct een nieuw leven te geven (bij voorkeur weer in dezelfde functie). Dit doe ik niet alleen, maar met collega’s en vele ketenpartners. Samen creëren wij het momentum en de actie die nodig is voor echte verandering.

Wat hoop je te bereiken?

Ik streef ernaar om een duurzame toekomst te creëren voor een nieuwe generatie: klimaatpositief, circulair en rechtvaardig. Stapje voor stapje. In deze strijd hoop ik mensen te verbinden, want door dit met elkaar te doen kunnen we verandering op gang brengen.

Waar krijg jij energie van?

Naast werk streef ik ook privé naar een duurzame(re) toekomst. Zo ben ik momenteel mijn jaren-‘30-huis aan het renoveren (samen met mijn vriend). We willen een energieneutrale woning realiseren door enkel gebruik te maken van circulaire en/of biobased materialen. Ik krijg er energie van om mijn (technische) kennis zelf in de praktijk uit te voeren, en te ervaren wat er goed (en soms ook fout…) kan gaan. Vervolgens neem ik deze ervaringen weer mee naar werk! Daarnaast ben ik altijd actief op Marktplaats, op zoek naar circulaire (klus-)materialen. Het blijdst word ik van een match met iemand in dezelfde stad (Utrecht), die precies aanbiedt wat ik zoek. Het meest trots ben ik op een (bijna-gratis) eikenhouten vloer die na een kleine behandeling weer ligt te schitteren.

Wat heb jij op je bucket list staan?

Gezond en gelukkig blijven! En de climate classic waar GBN altijd meerijdt met een nog grotere groep rijden. En een PR op de zeven heuvelenloop, die we dit jaar ook met het bedrijf hebben gedaan.

Wat maakt werken bij GBN Groep zo leuk?

Het werken als één team, vanuit alle teams. Zo komen technische en praktische kennis samen en werken we met elkaar aan de transitie naar een duurzame(re) toekomst.

Op welk project ben je het meest trots en waarom?

Recent zijn we van start gegaan met de Circulaire Grondstoffen Corridor Utrecht. In dit project zetten de Gemeente Utrecht en marktpartijen zich in voor meer hergebruik van materialen in onze stad.

Samen met Gemeente Utrecht ben ik al een tijd bezig met het opzetten van deze samenwerking. Ik vind het supergaaf dat dit nu daadwerkelijk gestart is en dat steeds meer ketenpartners zich aansluiten bij dit initiatief (en zich daarmee inzetten voor meer lokaal hergebruik).