08 april 2019

HISER succesvol afgerond!

Op maandag 25 mei hebben we tijdens de afsluitende review meeting de laatste resultaten van het HISER project gepresenteerd aan de Europese Commissie. Hierbij waren de diverse project partners uit de diverse Europese landen aanwezig.

Behaalde doelen in het HISER project:

2 Pilot projecten uitgevoerd waarbij een utiliteitsgebouw circulair gesloopt is.

Hierbij is er gebruikt gemaakt van de BIM-Smart Demolition tool om een volledige materialen inventarisatie te maken van het gebouw.

Tijdens de sloop is er een LCA en LCC gemaakt, om op een wetenschappelijke manier inzichtelijk te maken wat de impact is op het  gebied van Milieu en kosten.

In Hoorn de ADR opgebouwd welke afkomstig was uit het lab van TUDelft, om real life Industrial test uit te voeren.

Het end of life betonpuin afkomstig van de pilot projecten zijn op de locatie van GBN in Hoorn verwerkt middels de innovatieve technieken van C2CA-technolgy (de ADR).

Met behulp van de LIBS technologie kan de kwaliteit van het gerecyclede materiaal real-time gemonitord worden

Met het geproduceerde materiaal (coarse-fraction) van de ADR hebben de andere partners in het HISER project diverse testen gedaan (TUDelft en Mebin).

Hierbij is er onderzoek gedaan naar de materiaal eigenschappen en zijn deze vergeleken met primair grind en ook is er onderzoek gedaan naar de betoneigenschappen met diverse vervangingspercentages.

Uiteindelijk is het materiaal toegepast in beton voor diverse Industrial test. Waaronder in de betonvloer van het upcycle centre in Almere.