14 april 2022

GO voor volgende fase Closing the loop!

Een mooie mijlpaal op weg naar een circulaire Infrastructuur: het consortium Closing the Loop heeft vorige week een GO gekregen van Rijkswaterstaat voor de realisatie van een prototype binnen de SBIR Circulaire Viaducten. Bij de SBIR uitvraag van twee jaar geleden zijn er 32 innovaties ingediend, waarvan er 10 geselecteerd zijn voor een haalbaarheidsonderzoek. Op basis van dit onderzoek zijn er weer 3 partijen uitgekozen, waaronder Closing the loop, om een gevalideerd prototype te gaan bouwen van een circulair viaduct. We hebben nu een ‘go’ gekregen voor de volgende fase: een “echt” circulair viaduct realiseren.

In de volgende fase zal het consortium, bestaande uit Antea Group NederlandNebest GBN Groep en Strukton Civiel, het ontwerp van het viaduct in de Daelderweg over de A76 verder uitwerken en afronden en wordt toegewerkt naar de bouw van het eerste Circulaire Viaduct in Nederland.

Meer weten over de aanpak van Closing the Loop en de ontwikkeling van dit circulaire viaduct? Lees dan het artikel in het kennisplatform over betonconstructies

Closing the Loop over circulaire viaducten (cementonline.nl)