08 november 2021

GBN: Samen werken aan de beste oplossing!

Samenwerken, dat is de kracht van GBN Groep. Met de diverse disciplines waar wij bij GBN Groep in gespecialiseerd zijn, zijn we in staat om projecten op een efficiënte manier uit te voeren. Door onze disciplines en kennis op elkaar af te stemmen zijn wij in staat om de hele keten te ondersteunen.

Een mooi voorbeeld is de samenwerking tussen GBN Ballast Recycling en GBN Grond en Grondstoffen vanuit de locatie “Grondstoffen Recycling Hoorn’.

Voor het werk van Swietelsky BBV Kennemerland voert GBN Ballast Recycling vanaf Heerhugowaard ca 4.000 ton oude ballast af naar de loswal in Hoorn.

Vanuit hier gaat een deel per schip naar de verwerkingslocatie van Ballast Recycling Sappemeer. Hier zal de oude ballast gereinigd, gecertificeerd en opgewerkt worden tot hoogwaardige circulaire grondstof.

Momenteel is het laagwater op de binnenvaart en zijn schepen schaars. In overleg met de klant wordt daarom een deel van de partij opgeslagen op de locatie van Grondstoffen Recycling in Hoorn.

Het terrein van Grondstoffen Recycling Hoorn is gelegen aan de Schelphoek 1 in Hoorn en beschikt over een unieke milieuvergunning , vloeistofdichte voorzieningen en ruim ingerichte op- en overslagfaciliteiten gelegen aan het Markermeer.

Het op- en overslaan van individuele partijen grond behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor was het een perfecte locatie om de partij vanuit het project van GBN Ballast Recycling op en over te slaan. Door deze mogelijkheid was er geen stagnatie op het werk en konden we een efficiënte en snelle oplossing bieden.