02 juli 2021

GBN on the road

GBN komt graag naar u toe! Met plezier werken wij mee aan diverse evenementen om mensen bewust te maken van de mogelijkheden die er zijn om een circulaire economie te creëren en om onze kennis over het sluiten van diverse ketens te delen.

De afgelopen weken hebben we diverse presentaties gehouden. Zo was Harry Hofman te gast op 21 juni op het ‘Netwerkevenement Hergebruik Bruggen: Samen Circulair’ georganiseerd door AMROR. Daar werd “de bruggenbank” gepresenteerd: bij de bruggenbank kunnen te verwijderen bruggen worden aangeboden voor een nieuw circulair leven. Samen met Cor Luijten van de Gemeente Rotterdam heeft hij daar een presentatie gehouden over het bouwwaardemodel circulariteit en het project ‘SBIR Viaduct: Closing the Loop’. Belangrijkste conclusie was dat technisch geen probleem is om bruggen circulaire in te zetten. Organisatorisch ligt er de uitdaging, hoe zorg je voor de match, wie is het oliemannetje/vrouwtje die ervoor zorgt dat het gesmeerd loopt en welke afspraken over financiën en garanties maakt je bijvoorbeeld.

Op 16 juni waren Eric van Roekel en Harry Hofman te gast op de ledenvergadering van de BRBS. Samen met Gert van der Wegen van SGS Intron heeft Harry een presentatie gehouden over de ervaringen met hoogwaardige recycling van beton via het de techniek van C2CA Technology. Gert van der Wegen vertelde over de onderzoeken die daarvoor zijn gedaan en hoe de nieuwe norm eruit gaat zien. Dit biedt kansen voor de materialen die GBN en C2CA Technology produceren: Circuzand en Circugrind.

Op 22 juni waren wij te gast bij programma Netwerk Circulair van ORAM en Port of Amsterdam.  Meer hierover leest u in dit artikel.

Bent u geïnteresseerd in ons verhaal? Neem dan contact met ons op via c.hendriks@gbn.nl . Wij werken graag mee aan uw evenement.