16 februari 2023

GBN maakt beton(nen) producten circulair!

100 % circulair beton? Het kan! GBN Groep heeft in samenwerking met de TU Delft, onder de naam C2CA Technology, een technologie voor de productie van circulair beton ontwikkeld.

Het betonrecyclingsproces is uniek. Na de sloop kan betonpuin worden bewerkt tot hoogwaardige, direct inzetbare circulaire grondstoffen voor nieuw beton.

Met deze werkwijze vervaardigen wij:
Circugrind          –          grove fractie > 4 mm
Circuzand         –            grove fractie < 4 mm
Circument        –            ultrafijne fractie < 0,2 mm

Werken aan een circulaire economie doe je samen met ketenpartners. Door krachten, kennis en ervaringen te bundelen, kom je verder. GBN werkt aan diverse Nationale projecten, zoals de Klimaatenveloppe projecten van Rijkswaterstaat (RWS) en ProRail en aan Europese onderzoeksprojecten zoals Veep H2020 Project en ICEBERG Project H2020 mee om betonrecycling verder te ontwikkelen.

Ook betonnen producten maakt GBN circulair. We gaan met het consortium Closing-the-loop en RWS een circulair viaduct bouwen die bestaat uit geoogst betonnen producten uit andere viaducten. Inmiddels is gebleken dat het technische allemaal kan, de grootste uitdagingen zit in de contracten en de risico’s. En dit kunnen we alleen maar bij de kop pakken als we met elkaar samenwerken.

Wilt u u informatie over de ontwikkelingen en de toepassingsmogelijkheden? Neem dan contact op met
Harry Hofman en Frank Rens, Zij helpen u graag!