Leverantie van circa 180.000 m3 van zanderige grond en leemgrond vanaf heden mogelijk

11 maart 2021

GBB Grondbank Budel vof werkt mee aan ontwikkeling zonnepanelen park Budel

Aanvullende opdracht voor GBB op industrieterrein te Budel

Sinds een aantal jaar is GBB in opdracht van Nyrstar al aan het werk op het terrein met het aanbrengen van een leeflaag na de sanering van de zinkassen. Een mooie opdracht die wij met veel plezier uitvoeren.

We zijn dan ook zeer trots dat onze opdrachtgever zijn tevredenheid laat blijken door ons de leveranties en aanleg van een aanvullende locatie laat verzorgen

Op het terrein in Budel wordt een nieuw zonnepark aangelegd waarbij GBB zijn steentje mag bijdragen in de vorm van de aanleg van wederom een leeflaag waarop de zonnepanelen gefundeerd worden.

De leverantie van 180.000 m3 grond kan vanaf heden plaatsvinden. Deze grond dient te voldoen aan het besluit bodemkwaliteit tot en met klasse industrie en ook het tijdelijk handelskader voor PFAS wordt aangehouden.

Doordat de leverantie nu ook mag bestaan uit leemgrond als aanvulling op zanderige grond kan er grond uit zowel Noord-Brabant als ook uit Limburg aangenomen worden. Wij kunnen hiermee ons marktaandeel vergroten en heten ook graag onze klanten uit de lössgebieden vanaf heden welkom.

TOP

We begrijpen dat niet elke partij even groot kan zijn en dat er ook situaties zijn waarbij u kleine hoeveelheden grond kwijt moet. Hiervoor hebben we een Tijdelijke Opslagplaats waarbij wij als erkend verwerker uw grond kunnen innemen. De grond wordt door ons opgebulkt onder de BRL  9335-1 van GBN Grondbank en zal na keuring op het terrein worden hergebruikt. Door deze circulaire gedachte zal er geen extra transport nodig zijn na het opbulken van uw grond.

Duurzame gedachte

Op de locatie zal een weegbrug worden aangelegd en gaan we werken met LZP. Wij zijn van mening dat we voor de leveranties van gronden voor een duurzaam project ook een duurzame oplossing gebruiken voor de papierstroom en werken vanaf heden dan ook papierloos.

Voor informatie over onze locatie, de mogelijkheden en leveranties kunt u contact opnemen met onze projectleider Danielle Schols op telefoonnummer 06 -51 09 33 73 of via mail op d.schols@gbn.nl