16 februari 2023

Een mooie stap voorwaarts naar circulaire viaducten!

Rijkswaterstaat (RWS) heeft op de InfraTech vakbeurs een bijeenkomst over het hergebruik van liggers georganiseerd.  Eric van Roekel stond hier namens het consortium Closing-the-loop (Antea Group NederlandGBN GroepNebest en Strukton) op het podium

Het consortium werkt in het kader van de SBIR Circulaire Viaduct samen met RWS aan de realisatie van een circulaire viaduct op de A76. Daarvoor worden liggers geoogst uit het project A9 en hergebruikt in het nieuwe viaduct.

Eric van Roekel: “Technisch kunnen we een circulaire viaduct bouwen, de uitdaging zit hem in de samenwerking en de contracten. Stap voor stap leren we met elkaar heel veel en ik ben daar enorm trots op. Want we bevinden ons in een onontgonnen gebied, waar we stap voor stap vooruitkomen. Samenwerking dat is het sleutelwoord.”

Ook de andere consortia van de SBIR Circulaire viaduct Liggers 2.0 en ViCi, waren aanwezig. Er werd een belangrijk stap gezet omdat RWS (Patricia Zorko) samen met de provincie Noord Holland (@Lindie Molenkamp) een intentieverklaring ondertekende voor de oogst van liggers uit de A9 die in N201 van de provincie Noord Holland terecht zullen komen.

Meer informatie over dit innovatieve project? Neem dan contact op met Harry Hofman dit kan via h.hofman@gbn.nl of via 06 29 39 89 74.