𝐎𝐧𝐳𝐞 𝐀𝐫𝐞𝐝𝐒𝐞𝐭𝐰𝐚𝐚𝐫𝐝𝐒𝐠𝐑𝐞𝐒𝐝 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝐚𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐭𝐨𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐚𝐧𝐝𝐚𝐚𝐠!

29 juli 2021

Earth Overshoot Day 2021

𝐎𝐧𝐳𝐞 𝐀𝐫𝐞𝐝𝐒𝐞𝐭𝐰𝐚𝐚𝐫𝐝𝐒𝐠𝐑𝐞𝐒𝐝 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝐚𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐭𝐨𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐚𝐧𝐝𝐚𝐚𝐠!

Onze missie, die is duidelijk! Wij werken dagelijks aan het verbannen van Earth Overshoot Day op de kalender.
Hoe wij dit doen? Door materiaalstromen één voor één circulair te maken.

Dit klinkt simpel… en dat is het ook! Earth Overshoot Day staat voor de dag dat wij, wereldwijd, alle grondstoffen die de aarde in één kalenderjaar kan produceren, hebben opgebruikt. Dus om Earth Overshoot Day te verbannen moeten we niet langer gebruik gaan maken van de primaire grondstoffen die de aarde produceert, maar moeten we gaan denken in mogelijkheden met de circulaire grondstoffen en materiaalstromen die wij al voor handen hebben.

Op 29 juli 2021 was het de wereldwijde Earth Overshoot Day. Dit betekent dus dat we tot 31 december 2021 in het rood staan bij de aarde. Een krediet wat we nooit meer kunnen inlossen.

Wij kunnen hier verandering in brengen. We kunnen onze kredietwaardigheid naar de aarde tonen, de schuld gaan vereffenen met letterlijk onze eigen middelen. Hoe we dit kunnen verwezenlijken? Door een economie te creΓ«ren op basis van circulariteit waarin ketens gesloten worden.

Waarin materiaalstromen geen afval meer zijn, maar worden omgezet tot hoogwaardige circulaire grondstoffen en hierdoor een tweede leven krijgen in nieuwe producten of andere toepassingen.

Bij GBN hebben wij de afgelopen jaren de ketens kunnen sluiten voor beton, spoorballast, grond, bouwstoffen en kunstgras. Stuk voor stuk worden ze op hun eigen manier weer ingezet in de keten en dringen we het gebruik van primaire grondstoffen terug.

GBN Groep is een impactorganisatie!
Wij werken graag aan oplossingen en zijn niet bang om letterlijk het afval vast te pakken om de impact die wij als mens op de wereld hebben te verkleinen.

Aan het begin van de zomer heeft het team van GBN Groep dit ook daadwerkelijk gedaan. In het kader van Earth Overshoot Day en het verkleinen van onze voetdruk op de aarde hebben wij gezamenlijk een β€˜Beach clean up’ gedaan.
Een mooie team dag waarin we de bedrijfscultuur van GBN Groep letterlijk uitdragen; Plezier, hard werken Γ©n met hands-on mentaliteit het probleem aanpakken.

Ieder mens heeft invloed op de aarde.Β De manier hoe je hiermee om gaat, dat is belangrijk. Laat jij je voetdruk achter op de onze aarde of sla je de handen ineen en werk je mee aan de oplossing. Elke stuk afval wat we van het strand hebben verwijderd, is een stap in de goede richting. En elke stap telt. Groot of klein, want de beste manier om de toekomst te veranderen, is om deze vandaag al te creΓ«ren!