28 maart 2024

Boogbrug van circulaire materialen is geopend!

Vorige week opende fieldlab The Green Village TU Delft Campus een de gloednieuwe boogbrug gemaakt van verschillende materialen die zijn hergebruikt uit afvalstromen uit de bouwsector, zoals gerecyclede bakstenen, beton en geopolymeercement.

In het kader van het de klimaatenveloppe zijn 20 blokken van circulair beton geproduceerd en getransporteerd naar de Green Village bij de TU Delft. De Green Village heeft van deze blokken een boogbrug gebouwd die door zijn boogvorm en de druksterkte van het beton een brug over het water vormt. Om te bewijzen dat de brug en het circulaire beton sterk genoeg is zullen er later dit jaar 100 studenten overheen  marcheren

Dankzij de technologie van C2CA Technology, ontstaan als spin off van een samenwerkingsverband van onder meer GBN Groep en TU Delft, wordt betonpuin vanaf de betonbreker droog gescheiden en bewerkt tot kwalitatief hoogwaardig direct inzetbare grondstoffen voor de productie van circulair beton. Beton met dezelfde kwaliteiten en eisen als beton vervaardigd uit primaire grondstoffen maar dan zonder de C02 footprint en uitputting van primaire grondstoffen! De betonblokken zijn geprefabriceerd door Strukton Prefab beton.

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met Frank Rens (F.Rens@gbn.nl / 06 52 34 18 42 ) of Harry Hofman (H.hofman@gbn.nl / 06 29 39 89 74)

Nieuwsgierig hoe deze brug gerealiseerd is? Bekijk het hier