28 maart 2024

Bewust veilig-dag 2024

Op 27 maart 2024 was het Bewust Veilig-dag, een jaarlijks initiatief om extra aandacht te vragen aan veilig en gezond werken.

GBN Groep maakt impact door veiligheid bespreekbaar te maken en het veiligheidsbewustzijn te verhogen bij ons personeel, onze klanten, partners en bezoekers. Met trots zijn we VCA en SCL 3 gecertificeerd. Het veiligheidssysteem is een dagelijks onderdeel van onze bedrijfsvoering en wordt nauwkeurig gewaarborgd in elke laag van het bedrijf. Op deze Bewust Veilig-dag staan wij extra stil bij de veiligheid in onze organisatie door onze jaarlijkse interne VCA audit uit te voeren!

Veiligheid is teamwork! Je moet elkaar vertrouwen, op elkaar letten maar vooral elkaar kunnen en durven aanspreken op onveilig gedrag en een ongezonde werksituatie. Dit gaat voor de werkgever verder dan alleen zorgen dragen en ter beschikking stellen voor de juiste Persoonlijke-Beschermings-Middelen (PBM’s) en veilige werkomgeving. Dit houdt ook in dat mensen plezier hebben in het werk dat ze doen, dat er een gezonde werksfeer is waarin iedereen wordt gewaardeerd en gerespecteerd en dat er een goede werk/privé balans is.

GBN heeft dit als belangrijkste speerpunt en prioriteit in onze teamspirit,. we werken veilig, met plezier en respect of we voeren het werk niet uit!

Want veiligheid gebeurt niet per ongeluk!