Tijdens de Innovation Expo 2018 op 4 oktober 2018 heeft GBN en TU Delft – vanuit het samenwerkingsverband C2CA Technology – ’s werelds eerste mobiele fabriek voor 100% circulair beton: CIRCUTON gepresenteerd!

Met deze innovatieve betonrecyclingtechnologie kan de (beton)materiaalkringloop in de bouw volledig worden gesloten. Een prachtige stap naar een circulaire economie en een duurzame(re) wereld. Unieke, volledige recycling van betonpuin De technologie is een slimme aaneenschakeling van een drietal processen: ADR, HAS en LIBS. Daarmee wordt verzameld betonpuin direct vanaf de betonbreker droog gescheiden en bewerkt naar kwalitatief hoogwaardige, direct inzetbare grondstoffen voor Circuton (circulair beton):

  • Circugrind – Grove fractie ( > 4 mm)
  • Circuzand – Fijne fractie (< 4 mm )
  • Circument – Ultrafijne factie (<0,2 mm)

Het baanbrekende mobiele betonrecyclingsysteem zorgt voor minder C02-uitstoot, voorkomt onnodige logistieke stromen , en door de real-time kwaliteitscheck wordt de time-to-market van het ontstane circulaire toeslagmateriaal aanzienlijk verkort.

Alleen al in de Europese Unie wordt per jaar maar liefst 460 miljoen ton aan bouw- en sloopafval geproduceerd; meer dan de helft daarvan bestaat uit beton. Met de innovatieve betonrecyclingtechnologie van C2CA kan de (beton)materiaalkringloop in de bouw volledig worden gesloten. Een prachtige stap naar een circulaire economie en een duurzame(re) wereld.

Wilt u meer informatie over circuton? Neem contact op met Harry Hofman op telefoonnummer 06 29 39 89 74