In de Cobouw special van 29 november 2018 stond een mooi artikel over hoe hoog GBN en Strukton innoveren op de agenda hebben staan.

Het feit dat er veel meer grondstoffen worden gebruikt dan de aarde kan produceren is een belangrijk speerpunt binnen GBN en Strukton.

Volgens de Earth Overshoot Day is de hoeveelheid grondstoffen die de aarde per jaar kan produceren begin augustus dit jaar al volledig verbruikt. We komen dus vijf maanden productie van nieuwe grondstoffen tekort.

Het allerhoogste doel van GBN op dit moment is voor komen dat grondstoffen in een rap tempo opraken. Dit doen we door grondstoffen te recyclen  en circulair in te zetten. Met onze grindwasinstallaties in Roosendaal en Sappemeer én de mobiele betonfabriek voor de productie van 100% circulair beton, werken wij dagelijks aan het behalen van dit doel.

Eric van Roekel, Directeur GBN Groep en binnen Strukton Civiel verantwoordelijk voor innovaties op het gebied van grondstofgebruik, recycling en circulaire economie, doet een oproep aan start-ups!

Strukton Civiel nodigt start-ups uit met goede ideeën en oplossingen te komen die een bijdragen kunnen leveren aan infraprojecten. Soms is het moeilijk als groot bedrijf om start-ups met geweldige innovatieve ideeën te bereiken die juist zo cruciaal zijn om die transitie naar de circulaire economie te versnellen

Lees hieronder het hele artikel uit de Cobouw special van 29 november 2018.