Sinds februari 2020 verzorgt GBN (Groep) de acceptatie en verwerking van grond t.b.v. het landherstel van een perceel aan de Hofweg te Rotterdam.

Deze locatie in de regio Rotterdam (nabij Rotterdam The Hague Airport) heeft een strategische ligging, waardoor wij snel, flexibel en met geringe transportbewegingen grondstromen kunnen ontvangen van projecten uit de omgeving.

Door de beschikbaarheid van deze verwerkingslocatie hebben wij bijvoorbeeld in samenwerking met Strukton ervoor kunnen zorgen dat de vrijkomende grondstromen vanuit de projecten Coendersbuurt Delft en PHS Rijswijk – Delft op geringe afstand konden worden toegepast. Dit sloot naadloos aan op de behoeften van deze projecten. Hiermee dragen we als GBN mee aan ons streven om projectlocaties te hebben en genereren op een geringe transportafstand, waarmee we kunnen bijdragen aan vermindering van onze CO2-uitstoot.

Naast grond kunnen wij op deze locatie ook baggerspecie accepteren op basis van de nota bodem- en baggerbeheer Rotterdam Door dit gebied specifieke beleid is het mogelijk grond en bagger te verwerken waarvan een (of meerdere) parameter(s) de Achtergrondwaarde overschrijdt, maar wel voldoet aan de Lokale Maximale Waarde voor de bodemfunctieklasse LMW-bagger/landbouw.

Wilt u meer informatie over de acceptatie van grond en/of baggerspecie en de eventuele mogelijkheden voor de acceptatie van uw klasse wonen of industrie partij op deze locatie?

Neem dan contact op met Michael Marijnissen via m.marijnissen@gbn.nl of via 06 51 59 58 19.