Niet alleen in Nederland is GBN druk met mooie projecten en innovaties, óók zijn we nog steeds actief in verschillende Europese onderzoeksprojecten.

In Hoorn zijn we nog steeds bezig met de monitoring van de mock-ups gemaakt van gerecyceld beton en andere materialen. Eind februari zijn we hiermee gestart in Nederland en in mei is de monitoring in Spanje gestart om zo de prestaties van de VEEP-panelen onder verschillende klimaat condities te vergelijken. Wij zijn benieuwd naar de eerste resultaten en zullen deze dan zeker ter zijner tijd met jullie delen!

Als vervolg op VEEP is in juni ook het project ICEBERG gestart, in dit project schalen we de technologie van C2CA-Technology voor het recyclen van End of Life beton op. Na het opschalen, wordt de technologie ingezet bij op een pilot project die als case study dient binnen het project ICEBERG. Verder passen we de verschillende circulaire bouwproducten toe in de Mock-ups die zijn gebouwd voor VEEP.

Het project duur 4 jaar en hierin werken we samen met 35 partners door heel Europa. De Nederlandse partners hier in zijn TUDelft, Universiteit Leiden, C2CA-Technology en VolkerWessels.