C2CA-Technologie, een samenwerking tussen GBN en TU Delft,  heeft in mei 2018 de laatste Industrial tests met de ADR afgerond.

Tijdens de Industrial tests is betonpuin afkomstig van diverse locaties  gescheiden in grind, zand en fijne fractie. Deze materialen zijn vervolgens toegepast in diverse toepassing waaronder betonmortel voor wanden en vloeren en in prefab elementen. Het doel van deze testen is aantonen dat de circulaire materialen in diverse toepassingen en op grote schaal gelijkwaardig kunnen worden toegepast in vergelijking met primair materiaal.  

Na het afronden van de laatste testen wordt de ADR ontmanteld en omgebouwd tot een mobiele versie welke makkelijk (binnen een dag) getransporteerd kan worden tussen de verschillende locaties.  Dit maakt het mogelijk om ons betonrecyling proces uit te voeren op de locatie waar het betonpuin vrijkomt of juist op de locatie waar de materialen weer nodig zijn. Het grote voordeel hiervan is dat er veel minder transportbewegingen nodig zijn. Dit resulteert in een aanzienlijk CO2 besparing en is ook goed voor de portemonnee.De ontwikkeling van de nieuwe innovatieve technologie waarmee we de fijne fracties kunnen behandelen zal binnenkort op industriële schaal worden getest. Hiermee hebben we cirkel van 100% recyclen van beton bijna gesloten.