Circulair slopen

Stijgende stortkosten, dreigende grondstof schaarste en het maatschappelijk besef dat we beter voor ons milieu moeten zorgen, benadrukken het belang van hoogwaardig hergebruik bij sloop. De kennis en daadkracht die hiervoor nodig zijn, heeft GBN.

Waarom Circulair Slopen?

De interesse voor slopen met hoogwaardig hergebruik en lagere kosten als doel wint flink terrein. Dat is niet verwonderlijk. Storten wordt alsmaar duurder, terwijl de markt steeds beter raakt ingespeeld op het kostenefficiënt hergebruik. Bij Circulaire slopen zijn materialen zijn geen afval, maar kunnen worden ingezet als nieuwe grondstof in uw nieuwe projecten of elders. Hierdoor kunt u op nieuwe grondstoffen besparen of verdiensten halen uit de verkoop. Daarnaast boekt u milieuwinst en maatschappelijke winst.

Hoogwaardig slopen is echter nog geen vanzelfsprekendheid. Het managen van de vaak grote diversiteit van materialen en het makelen en schakelen tussen vraag en aanbod – wat voor hergebruik en recycling noodzakelijk is – vereist specifieke kennis, netwerken en daadkracht. In dit specialistische proces fungeert GBN als uw partner die u alle zorg rond slopen en hoogwaardig hergebruik uit handen neemt. GBN is uw ketenregisseur!

 

“Als je vandaag al nadenkt over de grondstof van morgen is circulair bouwen en slopen ook financieel gezien aantrekkelijk”

 

GBN is onderdeel van uw team en neemt u alle zorg uit handen. Wij beschouwen uw gebouw als opslagplaats van waardevolle materialen en doen er alles aan om deze materialen zo duurzaam mogelijk en op de economisch meest voordeligste manier te demonteren. Wij gaan de dialoog aan met onze ketenpartners over de beste oplossing. Ligt deze niet voor de hand ? Dan zoeken we hier samen naar! GBN gelooft in samenwerking en kansrijke uitdagingen voor innovatieve en duurzame oplossingen die zich uitbetalen.

De eigenaar van het gebouw blijft ook de eigenaar van de materialen, hierdoor bespaard hij op kosten en heeft hij onder andere de volgende opbrengsten :

  • Lagere aanschaf kosten nieuwe materialen
  • Geen BTW en opslag kosten
  • Bij verkoop van materialen de opbrengst hiervan
  • Lagere sloopkosten omdat veel materialen al verwijderd zijn
  • Lagere stortkosten

GBN is transparant over de opbrengsten, kosten en risico’s. Samen met de opdrachtgever wordt de afweging gemaakt welke oplossing toegevoegde waarde heeft.

Winst aan de bron

Circulair slopen begint bij het zorgvuldig scheiden aan de bron. Dit doet GBN door vanaf de start van een project al goed na te denken over hergebruik van materialen. GBN brengt gebouwen in kaart met behulp van bijvoorbeeld onze BIM Smart Demolition Tool. Op basis hiervan wordt de demontageaanpak bepaald en de hoogwaardige toepassing van stoffen en materialen aangegeven. Tegelijk worden afspraken gemaakt met locaties en afnemers waar stoffen direct of indirect – na de gewenste bewerking – kunnen worden ingezet. GBN gaat uit van het ‘Best for project’ principe. Dit houdt in dat wij niet met vaste leveranciers werken. Wij zoeken voor elk project naar de beste demontage specialisten, slopers en grondstofrecyclaars uit ons netwerk voor uw project.

Onze dienstverlening is opgebouwd uit verschillende schakels, die samen een keten vormen. Door de keten zo klein en intensief mogelijk te maken, worden bouwprojecten nog efficiënter en duurzamer”

Vertrouwd merk

GBN staat bekend om zijn slimme, creatieve en innovatieve oplossingen als basis voor strakke planningen en kostenbewust handelen. We doen dat enerzijds door slim gebruik te maken van diverse interne en externe afnemers. Anderzijds door het hele proces van onderzoek en advies in eigen beheer uit te voeren. Dit voorkomt informatieverlies tussen onderzoeksbureau, bestekschrijvers en projectmanagers en maakt het sloopproces overzichtelijk, compleet en praktijkgericht. Doen zich tijdens de uitvoering extra kansen voor, dan kunnen we die snel oppakken.

In antwoord op uw vragen

Wilt u weten wat Circulair slopen u exact oplevert? Of wat onze projectmatige aanpak inhoudt, waardoor u werkelijk wordt ontzorgt? Er is maar een manier om daar achter te komen: even bellen of mailen naar GBN. Voor voorbeelden van Circulair Sloop-projecten kijkt u op de website van GBN. U bent van harte welkom.