Asbestsanering

Door de vele toepassing waarin asbest in gebouwen, installaties en in de bodem is gebruikt komt het op veel plaatsen voor. In de meeste gevallen vorm dit niet direct een bedreiging voor veiligheid en gezondheid. GBN is gecertificeerd voor het veilig en vakkundig verwijderen van asbest uit gebouwen.

Wanneer asbest verwijderen

Bij renovatie, sloop of verbouwing bestaat de kans met asbesthoudende materialen in aanraking te komen. Voorafgaande aan deze werkzaamheden kunnen we de asbesthoudende materialen vakkundig verwijderen en op verantwoorde wijze afvoeren. Is de asbestbeplating op daken of gevels ernstig verweerd, dan adviseren wij ook bodem rondom de bebouwing te onderzoeken.

De mogelijkheid bestaat dan dat asbest op of in de bodem rondom de bebouwing voor een bodemverontreiniging hebben gezorgd.

Totale ontzorging

Vaak is voorafgaand aan de werkzaamheden een asbestinventarisatie uitgevoerd en zijn de bronnen bekend. Heeft u dit nog niet gedaan, géén probleem, GBN kan verzorgen dat vooraf door een gespecialiseerd en erkend bedrijf een asbestinventarisatie of bodemonderzoek wordt uitgevoerd. GBN kan met een integrale aanpak zowel het asbest in gebouwen verwijderen, als ook de bodemverontreiniging met asbest saneren (verwijderen en/of isoleren). Kortom GBN kan u alle zorgen en werkzaamheden rond asbest uit handen nemen: onderzoek, advies, vergunningen, meldingen, uitvoering en registraties. Daarnaast verzorgen wij desgewenst ook aansluitend uw renovatie- of totaalsloop.

Voor wie?

Wij werken voor particulier, overheid of bedrijf: dat maakt voor ons geen verschil. Doordat GBN thuis is in afval- en grondstromen in de breedste zin, is onze organisatie erop ingericht om elke vraag snel en efficiënt te verwerken. Uw belang, een vlotte oplossing, staat voorop. Dus werken we snel en zonder onnodige overlast.

Gecertificeerd

Uiteraard kunt u rekenen op een aanpak die valt binnen de kaders van de huidige wet- en regelgeving. GBN is in bezit van het SC-530 certificaat voor het verwijderen van asbest, en gecertificeerd volgens BRL 7000 om grondsaneringen uit te mogen voeren. Voor het reinigen van asbesthoudende grond middels zeven zijn wij gecertificeerd volgens BRL 7510. Onze medewerkers zijn gecertificeerd om de kwaliteit van de uitvoering te waarborgen. Aangezien de eisen vanuit de wet- en regelgeving steeds verder worden aangescherpt, zijn deze certificeringen van groot belang.

Vragen? Bel!

GBN helpt u graag om uit alle mogelijkheden rond asbestverwijdering de juiste te kiezen. Daarbij geloven we in maatwerk: uw vragen over kosten, tijd en uitvoering kunt u dan ook het best persoonlijk bespreken. Daarvoor maken wij graag een afspraak met u. U bent van harte welkom.