Onze missie: Earth Overshoot Day uitbannen

Zo houden we de aarde leefbaar en grondstoffen beschikbaar

Om de aarde leefbaar te houden en voldoende grondstoffen beschikbaar te houden voor huidige en toekomstige generaties, moeten we minder primaire materialen gebruiken. Dat geldt voor alle grondstoffen en zeker voor die grondstoffen die niet hernieuwbaar zijn. Het 100 procent circulair inzetten van alle vrijkomende materiaalstromen is dus noodzakelijk. Het moet. En het kan ook. Want de aarde overleeft ons wel. Earth Overshoot Day is de dag van een bepaald jaar wanneer - vanaf 1 januari geteld - de mensheid wereldwijd de hoeveelheid grondstoffen heeft opgebruikt die de aarde in één jaar kan opbrengen. GBN heeft als doel om Earth Overshoot Day uit te bannen. Alleen dan zijn en blijven grondstoffen voor mensen beschikbaar.

Hoe we daaraan werken

expertise, slag- en innovatiekracht

Sinds 1998 werkt GBN landelijke speler actief aan (circulair) hergebruik van grondstoffen. GBN is een multidisciplinaire netwerkorganisatie waarin expertise en slag- en innovatiekracht van een aantal (eerder zelfstandig opererende) bedrijven en projecten zijn gebundeld. De snelle ontwikkeling van GBN tot een landelijk opererend bedrijf van formaat heeft gezorgd voor een schat aan kennis en een uitgebreid netwerk.

  • We zijn een nuchtere organisatie met een sterke ketenpositie.
  • We geloven in samenwerking en kansrijke uitdagingen voor innovatieve en duurzame oplossingen die zich uitbetalen.
  • We streven naar een zo kort mogelijke, gesloten kringloop van selectieve afvoer tot productie en hergebruik van waardevolle grondstoffen.
  • We doen er alles aan om opdrachtgevers volledig te ontzorgen en het totale proces te beheersen. Dit doen we door de regie te nemen en open te communiceren. Met onze inzet, onze knowhow en ons netwerk creΓ«ren we de beste maatwerk-oplossing voor nu, straks en later.
  • We zoeken in onze aanpak steeds naar de optimale balanas tussen People, Planet en Profit door de meeste waarde voor de laagste prijs te bieden.
  • We zijn met een groeiend aantal locaties in Nederland en in omringende landen altijd in de buurt. En de capaciteit is groot.