Begin 2019 is GBN begonnen aan het opvullen van de voormalige zandwinput van de Buitenring Parkstad Limburg. Het vullen liep zeer voorspoedig en ruim voor de bouwvak 2019 was al het kernmateriaal aanwezig. Ruim 84.000 m3  grond werd er vanuit werken in de regio aangevoerd, in een periode van 28 weken. Nadat al deze gebiedseigen grond in profiel was gezet is men begonnen met het aanbrengen van de schone bovengrond. Ondanks dat het slechte weer van het najaar ons parten begon te spelen zijn ook deze 15.000 m3 uit de regio aangevoerd en verwerkt voor het einde van 2019.

Zodra het voorjaar de kop opstak in 2020 zijn we samen met onze partner Strukton Civiel Zuid begonnen aan de uiteindelijke afwerking. Zaksloten werden hersteld, taluds werden netjes afgewerkt en als kers op de taart is het werk eind april afgerond met het inplanten van ruim 1 ha groen.

Het bosplantsoen en het gras heeft nu nog enige tijd nodig om te groeien, ook het komende jaar zal GBN nog erop toezien dat deze aanplant verzorgd wordt met als einddoel een afgewerkte locatie langs de N276/ Buitenring  ter hoogte van Merkelbeek.

Wij willen zowel onze klanten, als ook onze partner Strukton Civiel en onze opdrachtgever BPL Wegen bedanken voor het gestelde vertrouwen en hopen dat we elkaar spoedig weer tegenkomen bij de volgende klus in de Parkstadregio of elders.