Grondstoffen

“in circulaire markt opnieuw afval- en reststromen waardevol en duurzaam inzetten”

Uw bouwterrein herbergt meer waarde dan u op het eerste gezicht misschien zou vermoeden. De oplossingsrichting vraagt alleen om veel kennis en expertise. Secundaire grond, bagger en bouwstoffen zijn niet zomaar herbruikbaar. Hiervoor gelden strikte regels. Meestal is certificering benodigd voordat deze in een nieuw werk kunnen worden toegepast.

GBN certificeert grond en bouwstoffen bij voorkeur direct op uw werk. Indien de omstandigheden dit niet toelaten, gaan we op zoek naar een tijdelijke locatie in de buurt. Grond- en bouwstoffen worden met behulp van innovatieve technieken bewerkt of verwerkt, gerecycled of hoogwaardig hergebruikt in grondproducten en/of secundaire bouwstoffen.

Afval- en reststromen vormen op deze wijze de basis voor een breed assortiment producten. Deze worden weer hergebruikt in uw project. Zo ontstaat een circulaire markt waarin afval- en reststromen opnieuw waardevol en duurzaam worden ingezet.

“Het sloopmateriaal van het oude gebouw is niet afgevoerd, maar hebben we na certificering en bewerking hergebruikt als fundering van het nieuwe bouwwerk. Dit paste goed bij onze duurzaamheidsambities en bespaarde aanzienlijk in de kosten van het project.”

Onze vaste waarden.

icon_total_careUw proces, ons proces

icon_total_careBetrouwbare regie

icon_total_careVan afval naar grondstof

Bekijk alle waarden