De Gemeente Almere heeft een mooie film gemaakt over de realisatie van het Upcycle centrum in Almere.

Het Upcycle centrum Almere lijkt op een winkelcentrum waar je je afval en afgedankte goederen brengt en vervolgens producten kunt verkrijgen die uit het afval ontworpen en gemaakt zijn.Oude of afgedankte goederen blijven hierdoor een economische waarde behouden. Een waarde die soms zelfs hoger kan liggen dan de oorspronkelijke waarde.

GBN heeft met trots aan dit project meegewerkt. In 2016 heeft GBN de voertuigenloods ‘Steiger 113’ circulair gesloopt. Het vrijgekomen puin is door GBN gebroken, gezeefd en met onze innovatieve betonrecyclingstechniek (C2CA) bewerkt. Hierna is het bewerkte materiaal in de betoncentrale verwerkt in nieuw beton en toegepast in de bouw van het Upcycle Centrum. Ook andere materialen, zoals het staal zijn hergebruikt in het nieuwe Upcycle centrum. Doordat het hergebruikte staal een andere coating heeft gekregen, kan je zien dat het uit het oude pand komt Daarnaast zijn er van de 78 geïnventariseerde materiaalstromen 51 hergebruikt en 27 materiaalstromen hoogwaardig gerecycled.

Klik hier! en bekijk  de film over Upcycle Centrum Almere te bekijken.

GBN bedankt de Gemeente Almere voor de fijne samenwerking.  Het is een mooi en succesvol project mede dankzij de duurzaamheidsgedachte en visie van de Gemeente Almere.