Een kristal jubileum! Op 24 december 2017 bestond GBN 20 jaar.

In 20 jaar tijd veranderd er veel. Toen GBN begon waren woorden als smartphone, Wi-Fi, en selfie nog onbekend en nu zijn deze woorden niet meer weg te denken uit onze maatschappij.

GBN heeft haar eigen ontwikkeling doorgemaakt in deze jaren. GBN is begonnen als klein specialistisch bedrijf in grondhergebruik onder de naam Grondbank Nederland en is nu een bruisende organisatie met 36 medewerkers gespecialiseerd in verschillende disciplines ondergebracht onder het merk GBN.

Woorden als circulair sloop, betonrecyclingstechnologieën en grindwasser waren toen voor GBN onbekend, en nu 20 jaar later is dit onlosmakelijk met GBN verbonden.

Onze wortels bevinden zich in grond, bagger en bouwstoffen. Ons fundament bestaat uit loyaliteit en betrouwbaarheid “

Sinds eind 1997 is GBN een belangrijke landelijke speler die zich actief bezig houdt met het hergebruik van grond en reststoffen. Onze belangrijkste activiteit was oorspronkelijk het leveren, (tijdelijk) opslaan en afvoeren van grond, bagger en bouwstoffen. De eerste grote projecten zoals Polder Nieuwland en Geertruidenberg vormde de basis van het succes van GBN.

Inmiddels is GBN veel meer dan dat. Het bedrijf is door de jaren heen uitgegroeid tot een multidisciplinaire netwerkorganisatie waarin de expertise, slag- en innovatiekracht van een aantal (eerder zelfstandig opererende) bedrijven en projecten zijn gebundeld.

De snelle ontwikkeling van GBN tot een landelijk opererend bedrijf van formaat heeft gezorgd voor een schat aan kennis en een uitgebreid netwerk.

We beschikken over een groeiend aantal locaties en dedicated partners door heel Nederland en omringende landen. Het afgelopen jaar heeft GBN onder andere de locaties Landherstel Woubrugge en Landherstel Schieveensedijk Rotterdam geopend en is GBN samenwerkingen aangegaan op de locaties GBN Ballast Recycling Sappemeer en grondstoffen recycling Burgum. Onze capaciteit is daardoor groot en we zijn altijd dicht in de buurt.

Met onze oplossingsgerichte full service benadering ontzorgen we dagelijks opdrachtgevers in de bouw, infra, publieke en private sector door projecten deskundig, duurzaam en kostenefficiënt te helpen realiseren.

Waarom GBN ? De vaste waarden van GBN zijn :  

 Total care op maat

Ieder project is anders en vraagt om unieke maatwerkoplossingen. Dat vergt flexibiliteit, kennis en slagkracht. Dat maken we dagelijks waar. Total care betekent dat we u volledig ontzorgen. Daarop kunt u vertrouwen

 Uw proces, ons proces

We kenen het werkveld van publieke en private opdrachtgevers als geen ander. Onze werkwijze sluit naadloos aan bij die van complexe bouw- en infraprojecten met omgeving gerelateerde belangen. We zijn een volwaardige en betrokken partner. Uw proces is ons proces

 Geïntegreerde ketenoplossing

Ons complete portfolio van gespecialiseerde kennis ( van materialen, regelgeving, markt en technieken), ons netwerk, onze ervaring, capaciteit en werkwijze maken het mogelijk geïntegreerde ketenoplossingen te realiseren die uw project nog duurzamer en efficiënter maken

 Betrouwbare regie

Materiaalstromen maken een integraal onderdeel uit van het totale proces en tijdsschema. Een strakke regie en goede communicatie maken een betere voortgangsbewaking mogelijk en verbeteren de efficiency van het project. Deze regie is bij ons in vertrouwde handen.

 Van afval naar grondstof

We streven naar een zo kort mogelijke gesloten kringloop van waardevolle grondstoffen. Afval is daarbij geen eindpunt, maar het begin. Deze focus op recycling en hergebruik geeft ruimte aan innovaties en nieuwe verdienmodellen. Met als resultaat : minder ‘waste’ en meer waarde.

 Minimaliseren van transport

We richten onze dienstverlening zodanig in dat transportkosten en belasting voor milieu en omgeving minimaal zijn. We zorgen voor hergebruik van materialen op korte afstand of creëren tijdelijke opslaglocaties nabij het project. Of zelfs op het project

 Volledig veilig en gecertificeerd

Bij onze werkzaamheden zijn tijdsdruk, zwaar materieel en gevaarlijke omstandigheden eerder regel dan uitzondering. We willen dat medewerkers veilig kunnen werken. We hanteren uitgebreide veiligheidsprotocollen en procedures. Uiteraard volgen we ook de huisregels van onze opdrachtgevers. Voor alle door ons uit te voeren werkzaamheden beschikken we over de benodigde certificering.

 Teamspirit

Ons team beschikt over enorme kennis en ervaring. Die willen we inzetten om niet alleen ‘de dingen goed te doen’, maar samen vooral ‘de goede dingen’ te doen. Voor onze opdrachtgevers, onze omgeving en onze mensen. We houden van aanpakken en nieuwe wegen ontdekken. Met als resultaat: steeds opnieuw mooie projecten realiseren.